Köszöntelek a Gyömbér Műveknél!

Gyenei Gyöngyvér, Gyömbér vagyok, Budapesten élő, vidéki gyökerű, life és family coach, azaz “élet és családi edző”.

Munkásságom 15 éven keresztül kizárólag a versenyszférában futott – pénzintézetek, ingatlan fejlesztés és értékesítés, portfólió építés, vállalati kríziskezelés és folyamat átalakítások, projektvezetés -, vállalkozásszervezésből szereztem diplomát.

Több mint 20 éve élem úgy mindennapjaimat, hogy a pozitív gondolkodás, az ember és a lélek szabad akaratának tiszteletben tartása, a környezetben rejlő ezernyi örömforrás segítségével boldogulni tudjak és megleljem a mindennapokban a lét áldását.

Tinédzser korom óta járom önismereti és spirituális utamat, többé-kevésbé tudatosan. És ennél is korábban elkezdtem a környezetem „lelki szemetesládája” és „megoldó embere” lenni.

Sok különböző módszerrel találkoztam utam során, ahogy egyre jobban megismertem önmagam, és ahogy egyre több tudásra és tapasztalatra tettem szert, egyre biztosabbá váltam abban, hogy ezt a tudást és tapasztalatot meg kell osszam azokkal az emberekkel, akik változni, fejlődni, haladni akarnak, de egyedül nem biztos, hogy megy nekik.

Ezt a „segítő” szerepet kicsi gyermekkorom óta betöltöttem fizikai és érzelmi síkon is.
Emlékszem rá, amikor 4 évesen kioktattam egy felnőttet arról, hogy egy törölközőt ki kell mosni mielőtt először használjuk, egyébként nem fogja beszívni a vizet.
Volt, hogy megmondtam egy barátom anyukájának, nem szép dolog tőle, hogy nem egyformán szereti a gyerekeit, mert ez a kevésbé szeretettnek nagyon fáj.
Kisgyermekként még nem, de jó ideje már tudom, nem mindenki veszi jó néven a kéretlen tanácsot. Sokáig szenvedtem attól, hogy ilyen embereknek milyen módon segítsek.

Spirituális fejlődésem elkalauzolt egy olyan meditációs technikához, amivel magamon, családomon és a környezetembe kerülő embereken is sokat segítek. Spiritualitás úton járni azonban nem mindenki számára emészthető „módszer”.

Aztán rátaláltam a coachingra. Ez az USA-ból eredő módszer, a pozitív jövőbe tekintve, probléma orientált módon segít a kliens adott helyzetének elmozdításán, a személy fejlődésén.
A spirituális nézetekre nem mindenki nyitott, a coaching viszont mindenkinél alkalmazható módszer.

Ellentétben a tanácsadással/terápiával, a coaching során a kliens maga tesz megállapításokat az életével/helyzetével kapcsolatban. Ő vállal feladatokat, amik segítik a vágyott állapot elérésében. A coach pedig segíti, motiválja őt, nem engedi, hogy feladja mielőtt elérné a kitűzött célt. Life (élet) és Family (családi) coaching technikák segítségével fel lehet oldali régóta fennálló feszültségeket, új nézőpontot és hozzáállást lehet a mindennapok részévé tenni. 

Ami nélkülözhetetlenül szükséges a kliens (a segítséget kérő személy) részéről, az a változásra, fejlődésre való nyitottság és hajlandóság, akarat és kitartás. „Die solo non exstructa Roma”. Róma sem épült fel hirtelen, egy nap alatt. (Horatius) Azaz a problémák, téves hitrendszerek, rossz beidegződések, amiket évekig, évtizedekig őrizgettünk nem fognak kikopni az életünkből egyik napról a másikra. Azonban ha nap mint nap dolgozunk a kitűzött cél elérésén, továbbá nem gond/probléma, hanem feladatként fogjuk fel a megoldandó helyzeteket, a siker nem marad el.

Aki rátalál az önfejlesztés csodálatos útjára, gyakran ütközik a környezete által generált akadályokba. Amikor elkezdünk változni, felelősséget vállalni magunkért, szeretni és a saját életünkben első helyre sorolni önmagunkat, az gyakran ellenállást vált ki a környezetünkből. Közvetlen környezetünk, a családunk gyakran a legnagyobb „ellenállónk”. Azok a szerencsések, akik a családjukat is rá tudják venni a változás felé nyitásra, hatékonyabb és hosszabb távon fenntartható javulást tapasztalnak. 

Gyakran szembesülök azzal, amikor egy új élet, a gyermekáldás képes addig gondtalan párok, személyek, családok életét fenekestül felforgatni. Az új élet/lélek/személyiség megjelenése gyakran rávilágít a szülők, nagyszülők, testvérek olyan rejtett blokkjaira, ami kikényszeríti a személyes és családi fejlődés útjára lépést.

Annak érdekében, hogy a családon belül mindenkinek lehetőséget tudjak nyújtani a fejlődre, elsajátítottam egy olyan babamasszázs technikát, amit koraszülött kortól lehet alkalmazni. Elősegíti a primitív reflexek visszafejlődését. Ezek a reflexek nélkülözhetetlenek a korai fejlődésben, de helytelenül, időn túl fennmaradva akadályozzák a gyermek mozgáskoordinációját, ezáltal hátrányosan befolyásolhatják a viselkedését és a tanulási képességeit. Segíthet továbbá, hogy a kicsi elegendő ideig kússzon és másszon. A technika könnyen elsajátítható, apukák is megtanulhatják és segítségével sokkal bensőségesebb kapcsolatot tudnak kialakítani gyermekükkel.

Legfrissebb tudásomat a mediáció, mint alternatív vitarendezési és konfliktuskezelési módszer elsajátításának köszönhetem. Alkalmazása során a résztvevők, segítségemmel az egyéni és kölcsönös érdekeket is figyelembe vevő megegyezésre/egyezségre juthatnak. 

A coaching és a spirituális vonulat, a mediátori eszköztár ismerete és korábbi tanácsadói munkáim olyan holisztikus – a személy helyzetét egészként tekintő, nem pedig csak adott problémára összpontosító- rátekintést engednek meg, mely segítségével a mindennapokban felmerülő problémák zöme orvosolható.

Korábban csak munkám volt, de mára már hivatásom is van. Segítő vagyok. Hozzásegítem azokat, akik hozzám fordulnak, hogy hatékonyabban működjön az életük, könnyebben éljenek meg nehéz helyzeteket vagy éppen megoldjanak évtizedek óta fennálló feladatokat.

Nyitott vagy rá, hogy a tudást, tapasztalatot, hozzáállást, amit képviselek átadjam neked?

• Kilátástalannak ítélsz meg egy élethelyzetet? A család harmóniája felborult?
• Kommunikációs problémáid vannak a munkahelyen, a családban vagy a pároddal?
• Úgy érzed, szükséged van útmutatásra, tanácsra, motivációra?
• Pozitív szemléletet tanulnál vagy vinnél be a családodba, de egyedül nem megy?
• Fejlődnél, változnál és tudod, lenne mit elengedned/elfogadnod és feldolgoznod?
• Nem tudsz nemet mondani?
• Az idő/pénzkezelés gondot okoz neked?
• Kismama vagy és felborult az életed a gyermekáldás óta?
• Újdonsült apuka vagy és nem tudsz mit kezdeni a helyzettel, a csecsemővel?
• Koraszülött, „egyoldalas”, kúszni/mászni nem akaró babád van és segítenéd őt?
• Kamaszodik a gyerek és nem tudod hogy kezeld?
• Szükséged van valakire, aki segít egy magánéleti vita rendezésében?

Segíthetek.

Az első találkozáson csak az idődet költöd. Azután pedig, mint mindig, mindenben az életeddel kapcsolatban: TE DÖNTESZ!

Ha készen állsz egy közös utazásra egy rég áhított célod elérése felé, keress és megbeszéljük a részleteket!

Szeretettel,
           Gyömbér

gyomber@gyombermuvek.hu

+36 30 336 5320